Werkkostenregeling

Via de Werkkostenregeling kunt u als werknemer onbelaste vergoedingen aan uw werknemers verstrekken. Hierdoor hebben zowel u als uw werknemers een fiscaal voordeel.

Uitgangspunt is dat u onbelast vergoedingen mag verstrekken als het totale bedrag onder de 1,2% blijft van de totale loonsom van al uw werknemers samen. Dit wordt ook wel de vrije ruimte genoemd.

Indien het bedrag van de door u verstrekte (onbelaste) vergoedingen boven voornoemde grens komt, dan wordt u geconfronteerd met een zogenaamde 'eindheffing'' van maar liefst 80% (!)  belasting over dat extra bedrag.

Daarnaast gaan bepaalde (onbelaste) vergoedingen niet ten koste van uw vrije ruimte.

Pellicaan Advocaten N.V. en Mazars N.V. kunnen u bijstaan bij het optimaliseren van de toepassing van de Werkkostenregeling. Zo biedt de Werkkostenregeling voor de directeur-grootaandeelhouder bijvoorbeeld de mogelijkheid om de werkelijke autokosten te vergoeden voor zakelijk gereden kilometers in een privé-auto. Op deze wijze kan onder andere de fiscale bijtelling voor het privégebruik van de auto voor de directeur-grootaandeelhouder worden voorkomen.